Terwijl ik over een paar voeten gebogen zit voor het geven van een pedicure behandeling hebben de mensen de tijd om in de praktijk van WiggleToes Wellness rond te kijken. “Wat is dat groene ding, dat daar ligt ??” en “Wat doe er mee ??”

Er is van alles te zien vanuit de behandelstoel maar op de een of andere manier is een modelvoet niet zo intrigerend als die groene gummi-achtige punt op mijn werkblad. Dat er een keramisch mes naast ligt maakt het zo mogelijk nog interessanter voor degene die een half uur niets anders te doen heeft dan zijn blote voeten aan mij over te laten.

Natuurlijk leg ik uit dat ik met vers Aloë Vera blad werk in m’n schoonheidsbehandelingen en welke meesterlijke eigenschappen die gummi-achtige groene punt wel heeft.

Al snel gaat het gesprek over de beauty en wellness behandelingen die er tegenwoordig worden aangeboden en de uitzendingen op televisie over een vergelijking tussen goedkope en dure huidverzorgingsproducten en hoe geloofwaardig deze dan weer zijn.

In de Jungle van aanbieders in cosmetica en behandelingen is het ook niet makkelijk om je weg te vinden. De beloftes die worden gedaan door de verschillende aanbieders zijn ook niet misselijk:
“Na een behandeling heb je de huid waar je van droomt”
“Alle huidproblemen die je ooit hebt gehad zijn spoedig opgelost”
“Het is echt niet duur”
“Iedereen vindt je mooi”

Feit blijft dat er tegenwoordig jonge dames tussen de 20 en 25 jaar oud zijn die injectebles gebruiken om gezichtsvormen te creëren naar een voorbeeld dat is geretoucheerd met een mooi photoshop programma.

BEAUTY betekend dus voor iedereen iets anders…

Hoe vind je nou de schoonheidssalon die bij JOU past ??
Volgens mij hangt het af van  5 simpele vragen die je jezelf moet stellen?

 • Wat heeft je huid nodig en doe je daar zelf ook iets aan dmv je voeding of supplementen
  De conditie van je huid verschilt van moment tot moment! Elke 6 weken dezelfde behandeling is natuurlijk prima maar MAATWERK is dus een pré!
 • Waar moeten de cosmetica producten voor jou aan voldoen ( dierproefvrij+ natuurlijk)
  Kijk op een label goed naar de volgorde van de ingrediënten, zo krijg je waar voor je geld en voorkom je schadelijke stoffen in het product.
 • Hoe ingrijpend mag de behandeling zijn ( denk aan chirurgisch of spuiten )
  Dit spreekt een beetje voor zichzelf en iedereen moet daar een eigen keus in maken. Bedenk wel altijd hoelang het gewenste resultaat behouden blijft.
 • Is het door jou verwachtte resultaat ook realistisch ?
  Alle schade die reeds is gedaan kan niet ineens worden gerepareerd! Een toverstokje bestaat niet ! en nee je wordt niet ineens 18  enz enz…
  Ook hier geldt; als het klinkt alsof het te mooi is om waar te zijn…. dan is dat het ook.
 • Hoe dik is je portemonnee ( de behandelingen kunnen tenslotte aardig aan de prijs zijn )
  Eigenlijk betaal je in een salon voor de tijd die je reserveert. Natuurlijk speelt de kwaliteit van de gebruikte producten ook een grote rol. Zorg dat je eerst uitzoekt waar een salon mee werkt en bedenk dan of je het geld er voor over hebt .

Als je deze vragen beantwoord dan kan je gaan zoeken naar de salon die bij jou past.

Heel veel succes!

Share This Post