Auw Auw Auw, je staat s’ochtends op en voelt je stijf. Zelf stil blijven liggen geeft een onaangenaam gevoel.  Als je langzaam in beweging komt voelen al je spieren stram en voel je je minstens 10 jaar ouder …Meestal verdwijnt die stramheid en stijfheid als je eenmaal een beetje in beweging komt.

Maar soms verdwijnt het ook niet… dan blijft een zeurend pijntje je de hele dag achtervolgen. Er kan natuurlijk een legio oorzaken van die zeurende pijn .. maar soms is het gewoon je bindweefsel dat wat hulp nodig heeft.

De meeste  mensen hebben wel eens  van de term  “bindweefsel” en de behandeling ervan gehoord. Welke typen bindweefsel er zijn, waar het zich in je lichaam bevind en welke rol het speelt is  meestal niet helemaal duidelijk.  Het gaat te ver om alles uit een te zetten in een blog, maar in een zeer korte omschrijving,  komt het er op neer dat bindweefsel  er mede voor zorgt dat alles in je lichaam op de plek blijft  waar het hoort en  dat het zorgt  voor de interne verbindingen tussen grote delen van je lichaam.  Zonder bindweefsel zou het binnen in ons lichaam maar een rommeltje zijn en zou je bewegingsapparaat niet kunnen functioneren.

Je bewegingsapparaat is het systeem in je lichaam wat zorgt dat jij je kan voortbewegen .

Omdat het door je hele lichaam aanwezig is, maakt het vaak onderdeel uit van een behandeling van klachten in je passieve of actieve bewegingsapparaat.

In tegenstelling tot algemene beweringen kan een Fascia behandeling uitstekend plaatsvinden zonder pijn. De Friends of WiggleToes die al bekend zijn met de Facia behandelingen weten dat dit echt heel goed mogelijk is.

Wil je meer weten over wat WiggleToes Wellness voor je kan doen als je klachten hebt, stuur me dan even een mail.

Vind je het een interessant onderwerp en wil je er meer over weten? In oktober starten we weer met de workshops. Data van inschrijving volgen .

Share This Post